De omgeving

Altea is een gemeente en stadje in Spanje, gelegen aan de Middellandse Zee in de provincie Alicante op zo’n 50 kilometer ten noordoosten van de stad Alicante en zo’n 100 kilometer ten zuiden van de stad Valencia. Altea heeft een oppervlakte van 34,43 km² en is gebouwd op een heuvel. Altea telt 22.648 inwoners (per 1 januari 2007). 
De kust ten zuiden van Calpe zou een microklimaat hebben waardoor de winters duidelijk warmer (zouden) zijn dan ten Noorden van Calpe. Dat maakt Altea en de hele omgeving, inclusief buurtstadje Alfáz del Pi zeer aantrekkelijk voor overwinteraars uit onder andere Nederland, Engeland, Scandinavië en Duitsland. In september zijn er de bekende feesten van de Christiani en de Mora, ter herinnering van de strijd van de Christenen tegen de Moren, die Spanje veroverd hadden en eeuwenlang er de baas waren.
De stad is gesticht door de Iberianen en Romeinen. In 1244 is Altea heroverd door Jaime I van Aragón. Een van de toeristische trekpleisters is de kerk “Virgen del Consuelo” of ook wel genoemd “Nuestra Senora del Consuelo” , welke eenvoudig te herkennen is aan de pittoreske blauwe koepels. Deze is gebouwd boven aan de heuvel.
Als we de kust van de Costa Blanca bekijken dan loopt het ongeveer van Denia, in het Noorden, tot en met Torrevieja, in het zuiden.

IMG_6921 h786348_30[1] h786348_23[1]

Wat betreft vertier is Benidorm het centrum van de Costa Blanca en in de zomer waanzinnig druk. Het barst er van de toeristen. Er zijn talloze restaurants, bars en disco’s. Ook de grote attractieparken vind je hier in Benidorm. En, in de stad enorme campings, talloze hotels dus je gaat er niet alleen uit, maar je kunt er ook prima overnachten. De stad is overigens niet bepaald mooi, een soort New York aan de kust van Spanje, maar voor de liefhebber een waar walhalla.
De stad heeft een heerlijke boulevard ( Playa Levante ) en een aardig centrum met tapas bars en winkeltjes. En, zeker ‘s zomers heeft Benidorm een druk nachtleven waar de nachtbrakers tot diep in de nacht kunnen feesten. De meeste grote disco’s zijn ‘s winters gesloten. Dan wordt de stad door de overwinteraars overgenomen.
Veel toeristen gaan voor de kleinere kustplaatsen zoals Denia, Javea, Calpe, Altea, Albir, Villajoyosa, El Campello, Sant Joan, Santa Pola,Guardamar del Segura, Torrevieja. Vooral in de zomer, want sommige plaatsen, zoals Santa Pola, zijn ‘s winters uitgestorven. Er is dan heel weinig te beleven.
Rojales is een ander verhaal. Het ligt 7 km van de kust vandaan, maar daar is het ‘s zomers en ‘s winters levendig.
Alicante is een prachtige stad. Een toeristische trekpleister. Voor het overnachten, een week of langer, zal men toch liever, zeker ‘s zomers, in El Campello of Sant Joan een onderkomen zoeken. Dan zit je aan de kust met mooie stranden.

Casita-Travel-Spanje-Costa-Blanca-Golf-Javea 615231_429633803740433_225219435_o h786348_21[1]

Wilt u het laatste nieuws lezen over de Costa Blanca? Bijvoorbeeld welke feesten, speciale markten, concerten etc. dan adviseren wij u De Week te halen. Een krant, die bij bijna alle Nederlandse winkels gratis af te halen is. Het is een handzaam krantje en zij kunnen de actuele zaken melden. 
(bron: http://www.costa-blanca-spanje.nl/)
Natuurlijk is het ook mogelijk om één van de vele Golfbanen te bezoeken. Ben je op zoek naar de dichtsbijzijnde golfbaan. Neem dan een kijkje op deze website.
Er zijn veel dingen te zien in de Costa Blanca. Hier vindt je de top 10 bezienswaardigheden in de Costa Blanca.